50 Nijansi Pive

Dijaspora moli rodbinu iz BiH da im šalju pare!

Iako zvuči gotovo kao nestvarno, radi sve veće krize u Evropi, veliki broj bh. građana koji žive u inostranstvu, obratilo se rodbini s molbom da im šalju pare!

Tako se naša dijaspora, koja je do juče slala milione evra u BiH, našla na udaru najnovijih globalnih dešavanja, te je prinuđena da traži pomoć.

“Kod nas je sve poskupjelo 10 puta, a nekih stvari uopšte nema za nabaviti. Brašna, ulje, šećera gotovo i da nema u prodavnicma, a gorivo je tri evra. Ne znamo ni kako ćemo se grijati naredne zime jer su nam isključili plin, pa možda budemo bili prinuđeni da se vratimo nazad za BiH i živimo kod rodbine”, ispričala nam je Gospa Milojević koja već 30 godina nalazi živi i radi u Minhenu.

Ona je mišljenja da je ekonomska kriza gore pogodila države u Evropi, naročito Njemačku, te da više ne pomišljaju da pare šalju, a kaže da u ovoj odluci postoji još jedan razlog.

“Navikli smo rodbini slati svake godine po par hilljada evra koje smo s mukom zaradili. Kukali su nam stalno da jedva preživljavaju a onda smo saznali da su oni te pare štekali i poslije kupovali stanove. Neki su trošili i na skupa ljetovanja i luksuzne džipove te nam ne pada na pamet da za Bosnu pošaljemo nijedan evro”, dodala je ljutito Gospa.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar