50 Nijansi Pive

Policija poziva vozače da voze brže kako bi ih kažnjavali

Otkako su cijene goriva skočile primjetno je da vozači sporije voze, pa su se iz policije obratili apelom kojim pozivaju vozače da voze brže kako bi ih mogli kažnjavati.

“Štedeći gorivo vozači utiču negativno na naš posao pa smo tako u posljednih mjesec dana imali mnogo manje ispisanih kazni. Primjetan je i nešto manji broj auta na putevima što dodatno umanjuje šansu za zaradom, pa zbog svega navedenog pozivamo vozače da slobodno pritisnu gas i voze brže kao što su navikli”, ističu u policiji.

Jedan od vozača, Milomir Šparić kaže da je ekonomičnom vožnjom prošli mjesec uštedio 30% goriva, a da ga po prvi put nigdje nije usklikala kamera niti uhvatio radar radi brze vožnje.

“S obzirom da potrošnja goriva direktno zavisi od brzine kojom vozim, ja se držim propisa i više ne prekoračujem brzinu. Tako u gradu vozim do 40 km na sat, na otvorenom od 60 do 80, a na autoputu maksimalno 100 na sat. Nije bilo mjeseca da mi nije stigla kazna za kameru, ili bi me negdje patrola sa radarom uhvatila u brzoj vožnji, ali evo u aprilu nisam ni marke dao i drago mi je radi toga”, naglasio je on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar