50 Nijansi Pive

Laktašani se ne osjećaju građanima, traže da ponovo budu seljaci!

Kako sazajemo od dobro obaviještenih izvora, pojedini mještani Laktaša se ne osjećaju kao stanovnici grada, te od predstavnika vlasti traže da se ukine odluka po kojoj je ovo mjesto dobilo status grada.

„Cijeli život su me zvali seljakom i sad mi  je malo sve čudno ovo što se dešava zadnjijeh dana. Svi se nešto trude da postanu građani preko noći. Prao da ti kaem, ja se i osjećam seljakom, živim na selu godinama, asvalta nisam vidio dok nisam prvi put otišao za BanjuLuku kod doktora za srce. Evo, tek su mi skoro prikopčali vodu pa smo na kući dozidali i pravo kupatilo, a srušili poljski WC koji je još moj prađed podigao”, rekao nam je Lazo Ljevčanin iz Petoševaca.

Dodaje da je sa istomišljenicima i komšijama iz okolnih sela napravio Facebook grupu „Svi mi koji se ne stidimo da smo seljaci iz Laktaša“ koja broji već oko 1.000 članova.

Njegov rođak Drago Bošković koji živi u selu Papažani, a koji pripadaju laktaškoj opštini kaže da je sva priča oko Laktaša kao grada prenaduvana i da ne može da se gradom naziva mjesto sa jednim semaforom.

„Zna se da se većina mještana oko Laktaša bavi poljoprivredom i stočarstvom. Ja otkako znam za sebe vozim traktor, držim kravu i kokoške pa prodajem mlijeko i jaja, a ranim i par svinja da imamo suvog mesa preko zime. Umjesto što nas proglašavaju građanima bolje da nam dodjele plastenike da zasadimo krastavac kornišon, papriku i paradajz jer vidite kakva su vremena i da ćemo jesti samo ono što od svojih ruku napravimo“, ističe on i traži da se što prije ukine odluka po kojoj su Laktaši dobili status grada.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar