50 Nijansi Pive

Vozači štrajkuju protiv poskupljenja goriva tako što voze još više!

Ukoliko vam se čini da je, uprkos činjenici da je gorivo nikad skuplje, sve više auta na našim ulicama znajte da još uvijek vidite dobro. Kako saznajemo, veliki broj vozača odlučio je da se pobuni radi poskupljenja goriva na način da voze još više!

Jedan od vozača, Gasimir Punimišič rekao nam je za razloge ovakvog neobičnog vida pobune.

“Ne želim da se odričem luksuza da vozim auto kad god hoću i gdje god hoću. Iako su neki političari govorili da ugasimo motore i tako uštedimo ja sad baš neću. Ja zato poručejem, kako njima tako i gazdama benzinskih pumpi – Ne možete vi podići cijene goriva koliko mi možemo nasuti i vozikati se po gradu”, rekao je on.

Njegov prijatelj Ljubo Ljenovčević priznaje da je pokušao da auto zamijeni alternativnim vidovima prevoza, ali da je odustao od te ideje.

“Pokušao sam pješke otići do kafane u centru grada ali mi je bilo daleko pješačiti pola kilometra. Pokušao sam da idem na posao biciklom, ali su me noge boljele danima koliko su mi se upalili mišići. Čak sam sjeo i u gradsku autobus da odem do familije u Gradišku, ali ljudi smrde u autobusima pa sam odustao i od toga”, objasnio nam je on i dodao da je nastavio da toči pun rezervoar goriva iako ga sad to zadovoljstvo košta 300 maraka.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar