50 Nijansi Pive

Od danas kreću masovna lažna predizborna obećanja

Političari svih stranaka u oba eniteta najavili su da da od danas i zvanično kreću sa masovnim lažnim predizbornim obećanjima. Kako kažu, sačekali su da prođu Uskrs i Vaskrs jer je prema vjerovanjima grijeh lagati na ovaj veliki hrišćanski praznik.

„Mi smo mislili da će narod prestati nasjedati na naže laži, al evo već 25 godina iste fore nam prolaze. Zato i ove godine najavljujemo nove velike investicije i otvaranje hiljade radnih mjesta. Plate će biti minimum 2000 maraka, gorivo i osnovne životne namirnice će pojeftiniti. Ljudi iz Evrope će dolaziti kod nas da rade i žive kada vide blagostanje koje vlada u BiH“, rekao je jedan od lidera stranke iz Republike Srpske.

Njegov kolega iz Federacije BiH kaže da glasači više vole da čuju dobru laž nego lošu istinu te da zbog toga neće mijenjati navike.

„Idu izbori i valja narodu nalagati i naobećavati svega. Ulazak u Evropsku uniju, borbu protiv kriminala, smanjene glomaznog državnog aparata, ma ono klasika ko i svake godine… Penzioneri su najnaivniji, ali su i najredovniji glasači, pa ćemo im ove godine pred izbore obećati duplo veće penzije“, istako je predsjednik jedne od stranaka u Federaciji koja je već punih 20 godina na vlasti.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar