50 Nijansi Pive

Od 1. maja poskupljuje mito u državnoj službi

Sindikat državnih službnika primalaca mita najavili su da će od 1. maja doći do poskupljenja njihovih usluga. Kako su naveli na svojoj Facebook stanici, na ovaj korak su bili prinuđeni jer visina mita i dalje ne prati nagli skok cijena.

„Cijene su nastavile da divljaju i nije nam jasno kako ljudi mogu da očekuju da im nešto završimo za 20 maraka mita kada zato sada jedva možemo kupiti litar ulja, goriva i kilo brašna. Zato, od 1. maja računajte da će naše usluge poskupiti. Ispod 50 maraka neće više moći da se dobije ni telefonski poziv, a kamoli da se riješi neki papir, sredi pregled preko reda, ili progleda kroz prste za neke prekršaje“, rekli su oni.

U svojoj objavi ističu da su cijenu mita korigovali samo jednom za vrijeme korone što trenutno nije dovoljno da pokrije njihove troškove. Takođe, navode da će do daljnjeg obustaviti primanje mita u obliku čokolada, bombonjera i kinder jaja nakon što je u slatkišima otkrivena salmonela, te iz tog razloga pozivaju građane da koriste isključivo keš u bijelim kovertama.

„Dijaspori ćemo isto dići cijene, kreće vrijeme praznika i odmora, sad će oni da navale sa parama. Ono što je do sada bilo 50 evra sada će biti 100 evra. Ko se ne bude priržavao novog cjenovnika biće stavljen na crnu listu i neće moći ni da priđe našim insituticijama“, napisali su svom Facebook statusu.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar