50 Nijansi Pive

Prosjaci i džeparoši traže povećanje primanja građana!

Udruženje prosjaka BiH uputilo je dopis nadležnim vlastima u kom traže da zbog poskupljenja troškova života pod hitno dodatno povećaju plate i penzija građana.

„Niska primanja građana direktno utiču na našu egzistenciju. Narod ima sve manje para. Posao u vrijeme pandemije bio nam je ugrožen jer narod nije izlazio vani, a sada je stanje još gore. Radi inflacije i ostalih negativnih kretanja u posljednje dvije godine bukvalno smo osuđeni, na prosjački štap, a sad smo spali čak i niže“, ističu iz sindikata prosjaka.

Prosjacima su se pridružili i sitni lopovi i džeparoši koji takođe osjećaju posljedice ekonomsjke krize.

„Gdje god zavučem ruke, vidim da su novčanici sve prazniji. Tražimo od Vlade da poboljša stanje, da se i nama odredi neka jednokratna pomoćikao što su dobijali ostali radnici. Bez obzira na to što naš posao možda nije legalan, ipak smo se mi godinama usavršavali za ovaj zanat od kog više ne možemo da živimo, a ništa drugo ne znamo da radimo“, rekli su u udruženju dežaparoša.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar