50 Nijansi Pive

Radi poskupljenja stanova banke uvele kredite na 100 godina!

Nakon što su cijene nekretnina odletjele u nebo, banke su bile primorane da produže period otplate kako bi mladi bračni parovi uopšte mogli dići kredit.

Tako su radi smanjenja rate, umjesto od 20 do 25 godina banke uvele kreditne linije na 100 godina, a kako tvrde za ovim kreditima već vlada veliko interesovanje.

„Cijene kvadrata u centu Banjaluke su od 5 do 10 hiljada maraka. Tako, ako bi četvročnala porodica htjela uzeti stan od 50 kvadrata, potrebno im je i do 500 hiljada maraka. Računajte na to i kamatu, koja je sve veća na duži niz godina tako da na kraju otplate 100 godine trebate platiti 2 miliona maraka“, istakli su iz Centralne banke.

Oni dodaju da se na rok otplate od 100 godina može računati na neku prihvatljivu ratu od 500 maraka, a da su osim smanjenja rate uvrstili još neke novosti.

„S obzirom da jedan bračni par neće doživjeti 100 godina mi smo u ugovor uveli klauzulu da otplatu kredita naslijede njihova djeca, a ako ni djeca ne uspiju otplatiti kredit, računamo da će njihovi unuci uspjeti to u roku od 100 godina. Tako će se krediti prenositi s koljena na koljeno, a ako cijene kvadrata budu nastavile rasti mi ćemo uvesti kredite na 200 godina“, naglasili su u ovoj banci.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar