50 Nijansi Pive

Kriminalci traže vraćanje obaveznih maski: Ne možemo normalno raditi!

Udružnje kriminalaca obavještava javnost da su im, otkako je ukinuto obavezno nošenje maski, posao ozbiljno ugrožen, te da traže od države da poduzme sve neophodne mjere.

Naime, kako tvrde, nakon što je ukinuto obavezno nošenje maski, teško im je ući maskiran u banke ili prodavnice, jer svi gledaju u njih kao da nisu normalni.

„Dok su svi nosili maske mi sno radili gotovo neopaženo. Npr. svi u redu  banci su nosili maske pa bi se i mi umiješali među njih umjesto da upadamo i plašimo narod. Kada bismo došli na red na šalter samo bismo tiho i smireno rekli ovo je pljačka i izvadite sve pare koje imate, te bismo mirno izašli bez upotrebe sile i pucnjave“, pojasnili su nam oni.

Kako dodaju, od države traže da se vrati obaveza nošenje maski, ili da u protivnom udruženju pljaškaša dodjele određene podsticaje kako bi preživjeli.

„Prije samo par mjeseci nosili smo maske, sada niko ne nosi maske. Pa mi smo tokom pandemije korona virusa višestruko zaradili, a policija nas nije mogla uhvatiti. Sada smo lak plijen, jer čim neko nekog vidi s makom krene da paniči i zove policiju. Mi ništa drugo ne znamo raditi i naša egzistencija je ozbiljno ugrožena. Ako se uskoro ne pojavi neka novo korona, mi ćemo morati početi pljačkati kioske, babe i ostale“, istakli su ovom udruženju.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar