50 Nijansi Pive

Građani tuguju za sretnim vremenima u doba korone

S obzirom da su rat u Ukrajini i poskupljena cijena u zaborav gurnuli virus korona mnogi građani su se zaželjeli sretnih vremena kada je sve bilo jeftinije. Tako se mnogi od njih ovih dana prisjećaju aprila 2020. i 2021. godine kada je sve bilo zaključano, a među njima i Davor Korončević iz Banjaluke.

„Prije dvije godine je bila prava ljepota, s posla su nas poslali kući i nismo ništa radili. Išao sam svaki dan u šetnje, na ulicama nije bilo auta i generalno mnogo bolje i zdravije se živjelo. U onim danima kada su prodavnice radile sve je bilo tri puta jeftinije, a gorivo duplo nego sada. Uštedjelo se dobro, pa smo kupili novi namještaj u kući i otišli na ljetovanje“, rekao nam je sjetno on.

On je u znak sjećanja, postavio memories na Fejsbuku kada se na današnji dan prije dvije godine slikao s maskom na licu uz komentar da mu je neobično kada ne mora nositi masku u proljeće.

„Pratim ovu situaciju u svijetu i ništa mi se ne sviđa, niti iko zna kada će se sve završiti. Znam da su neki ljudi umrli od korone, ali ja bih volio da se ponovo vrati to vrijeme kada smo se plašili korone, a ne posljupljenja ulja, goriva i ostalih namirnica“, dodao je on.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar