50 Nijansi Pive

Premijer ne može vjerovati da su svi nasjeli na šalu o pojeftinjenju goriva za 1. april!

Nakon što je naš portal prvi najavio da se predsjednici Vlada namjeravaju dobro našaliti sa narodom za 1. april, današnji izostanak pojeftinjenja goriva i namirnica govori da smo imali tačne informacije.

Podsjetimo, prije 15-ak dana premijeri oba entiteta su najavili masovna pojeftinjenja za 1. april pri tom uvjeravajući građane da se ne radi o prvoaprilskoj šali u čemu je prednjačio kancelar iz Republike Srpske.

“Pa nije valjda da ste povjerovali da ćemo ukinuti akcize i smanjiti PDV ha, ha, ha… Ja sam rekao da će pojeftiniti hrana, ulje i nafta za 1. april i ovaj blesavi narod je baš nasjeo. Takođe sam najavio i povećanje plata i penzija i na to su se naivni građani upecali. Pa niste valjda da ste pomislili da ste toliko ludi da ćemo ukinuti harač jer je poznato da mi od toga dobro živimo. Valjda ste u zadnjih 30 godina naučili da političarima ne treba vjerovati, a naročito kada je izborna godina” rekao je Višković i dodao da je najbolje što se može dobiti ove godine pola kila hladne prasetine i dva vruća piva pred izbore.

Njegov kolega iz Federacije, premijer Novalić kaže da je njihova šala odlično prošla i da je građanima  potrebno malo šale i smijeha u ova napeta vremena.

“Srećom da imaju nas dvojicu da ih zabavimo kada je najteže. Već dugo nije bilo dobrih prvoaprilskih šala i premijer i ja smo se dogovorili da se ove godine potrudimo i preveslamo sva tri naroda u zemlji. Nije bilo lako pričati sve ono, da će gorivo pojeftiniti, a ne puknuti od smijeha, ali nekako smo uspjeli. Samo naivan čovjek bi povjeravao da će se nešto tako važno početi primjenjivati baš 1. aprila. Teško ćemo ovo nadmašiti naredne godine, sem ako svim građanima obećamo besplatno putovanje u svemir i džeparac od 50 hiljada maraka”, saopštio nam je on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar