50 Nijansi Pive

Umjesto parkinga na UKC-u pravi se najveća stambena zgrada na Balkanu!

Rukovodstvo UKC-a odustalo je od izgradnje garaže vrijedne 35 miliona maraka koja je započeta 2022. godine na početku pandemije virusa korona.

Umjesto pompezno najavljivane garaže koja je bila potrebna građanima i pacijentima najvećeg grada Republike Srpske, na istoj lokaciji će se graditi najveći stambeno-poslovni kompleks u ovom dijelu Evrope.

„S obzirom da je rukovodstvo UKC-a sposobno i gleda unaprijed odlučili smo se da umjesto garaže investiramo u nešto mnogo profitabilnije. Kao što znate radi svih dešavanja oko korone, rata u Ukrajini i poskupljenja svega živog dovelo je do neviđene potražnje za stanovima i samim tim dizanjem cijena u nebo. Umjesto garaže za 5 hiljada auta pravimo zgradu na 20 spratova koja će imati 10 hiljada stanova, a kompletna vrijednost objekta je 500 miliona maraka“, rekao je direktor UKC-a Vlado Kvadratović.

On navodi da će garaža sačekati neka bolja vremena, a da će vozači kao i do sada parkirati po trotoarima, livadama i u dvorištima kuća koje se nalaze u blizini bolnice na Paprikovcu.

„Radi svoje visinske lokacije na Paprikovcu budući vlasnici stanova će imati najbolji pogled na Banjaluku. S obzirom da imamo mnogo prostora oko bolnice nastavićemo sa daljom izgradnjom, pa će u okviru najvćeg stambeno-poslovnog kompleksa biti i šoping molovi, klubovi, restorani i hoteli, te ostali luksuzni sadržaji koji su falili građanima dubljeg džepa“, istakao je on i dodao da se završetak ovog objekta planira na proljeće 2025. godine.

 

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar