50 Nijansi Pive

Bogati traže da se dignu cijene goriva!

Vlasnici luksuznih automobila razočarani su nakon što je gorivo na benzinskim pumpama u BiH palo na ispod 3 KM po litri. Oni traže da se cijene goriva što hitnije dignu na ne samo na 3 marke, već po mogućnosti i na 5 maraka.

Savo Tajkunović, vlasnik BMW-a X6 jedan je od vozača koji je ovu inicijativu uputio prema nadležnim organima i očekuje njihov odgovor.

“Jedva sam dočekao poskupljenje goriva kada nije svaka sirotinja mogla da se vozi autom. Tih dana je manje auta bilo na ulicama grada i nekako smo se mi vlasnici auta od 200 hiljada maraka osjećali moćno. Isto tako i na pumpi kada sam sipao po 3.5 marke 100 litara pumpaš me gledao s divljenjem kada sam izvadio iz džepa 300 maraka i platio račun”, rekao je nam je Savo.

On dodaje da se sa sjetom sjeća vremena kada je tokom rata gorivo bilo 5 maraka i da su samo malobrojni srećnici tada mogli da voze auto.

“Švercovao sam cigare i trebalo mi je tadašnjih 500 maraka da odem do Beograda. Vozio sam i te 92-e BMW-a, i to sedmicu od 5.000 kubika koridorom. Sada svaka sirotinja ima auto, voza se po gradu i pravi gužvu u saobraćaju i na parkingu. Zato tražimo od nadležnih da dižu cijenu goriva i da ne ukidaju nikakve akcize, već ako mogu uvode i nove. Ko ima za gorivo neka vozi, ostali neka idu pješku ili biciklom”, ističe Tajkunović.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar