50 Nijansi Pive

Prvi put sa ženom u šopingu – kako izdržati?

Ukoliko vam je draže da subotnje popodne provedete lutajući velikim šoping centrom u potrazi za novim akcijama i odjećom poslednje mode, nego da uz pivo sa društvom posmatrate 22 igrača kako na travnatoj površini jure za loptom, na pravom ste mjestu!

Vjerujemo (sigurni smo) kako ipak i nema baš puno vas koji zaista uživate u šopingu sa svojim ljepšim polovinama, pa ipak i ovo se mora ponekad.

Da čuo si, izgleda da nažalost MORA!

Bilo da je to jednom nedeljno, mjesečno ili u godinu dana, svakako ćeš kad tad morati da budeš nosač kesa koji onako laički, ali sa puno samopouzdanja daje ocjenu najnovije isprobane kombinacije svoje dame.

Sada kada smo utvrdili da se od ovoga ne može pobjeći i da ma koliko to željeli, ne možemo da gledamo samo u točeno pivo i fudbal, riješili smo da damo nekoliko savjeta onim manje iskusnim momcima koji još nisu isprobali nesvakidašnje iskustvo šopinga sa djevojkom/ženom.

Za početak – upoznajmo se sa osnovnom terminologijom

Tokom šopinga ćeš vjerovatno čuti riječi za koje smo dali objašnjenje:

  • stajling – način na koji se neko oblači;
  • moda – skup komada garderobe (između ostalog) koji su trenutno popularni u svijetu;
  • modni trend – pravac u kome se moda razvija;
  • stil – kao kada bi nečiji stajling bio dio rutine koja se ponavlja i čini da osoba bude prepoznatljiva.

Tvoja ljepša polovina će vjerovatno pominjati i udobnu garderobu od pamuka u kojoj se savršeno osjeća tokom vremena provedenog kod kuće. Slušaj šta govori, pa ti možda padne na pamet da joj i sam kupiš bebi dol kao poklon, što će je oduševiti!

Slušanje je mnogo važno – makar tako kažu!

Ovo su samo neki od osnovnih termina sa kojima se vjerovatno prvi put susrećeš, pa ne bi bilo loše da znaš i njihovo značenje. Cilj ovoga je da tokom razgovora i obilaska radnji možeš da daš neku povratnu informaciju ili se čak usudiš da i sam započneš razgovor.

Naoružaj se strpljenjem i koncentracijom – mnogo je bitno, veruj mi!

Ono što je za početak bitno jeste da imaš volju da ispoštuješ ljepšu polovinu, praviš joj društvo u šopingu i tako učiniš nešto lijepo za nju. To te ipak odvaja od prosječnog muškarca zalijepljenog za kauč sa limenkom u ruci.

Takođe, pripremio si nekoliko termina koje smo objasnili i napravio puškice za svaki slučaj.

Sada se psihički pripremi za cijelo popodne procjenjivanja kombinacija tvoje dame, ali je bitno da zaista misliš to što govoriš (ili da makar tako izgleda).

Prije svega, ne zavaravaj se!

Ona zna šta joj se sviđa i šta joj dobro stoji, a ti si vjerovatno posljednja osoba na svijetu koja zaista može da procjeni njen stajling (pogledaj gore u objašnjenjima).

Ovde je bitno da budeš zainteresovan i pokažeš poštovanje prema onome što ona voli i u čemu uživa! Dakle, ne miješaj svoj realan ukus ili šta god da je to sa time da je potrebno da budeš tu i da učestvuješ u cijeloj proceduri.

Napuni bateriju na mobilnom telefonu

Vjerovao ili ne, imaćeš i ti svojih 5 minuta odmora tokom šopinga sa ženom kada se na kratko možeš odmoriti. To su oni trenuci kada čekaš, dok se ona nalazi u kabini i isprobava novi komad odjeće.

Velike prodavnice i butici u šoping centrima su imale razumijevanja i za muškarce, što se može vidjeti po velikim, udobnim kaučevima u blizini kabina za probanje stvari.

Ovde ćeš pronaći gomilu svojih sapatnika za tadašnji dan, ali vjerovatno niko neće biti pretjerano raspoložen za razgovor, što će se vidjeti po njihovim licima. Sada je pravi trenutak da se malo opustiš i utoneš u čari skrolovanja društvenih mreža i provjeri rezultata svojih omiljenih timova.

Još jedan od razloga zašto će ti trebati puna baterija jeste fotografisanje svoje dame nakon isprobavanja mnogih kombinacija, jer jelte ti si viši i imaš bolju kameru.

Ne postavljaj suvišna pitanja

Izbjegavaj pitanja kao što su:

  • još koliko radnji ćemo obići?
  • je l’ ćeš i to kupiti?
  • kada ćemo kući?

Višak pitanja će jednostavno iznervirati tvoju dragu i učiniti da se osjeća nervozno. Posljedično će to uticati na loš odabir garderobe, za šta ćeš naravno ti biti kriv!

Prosto budi svjestan kako je ovo njen dan i da se jednostavno moraš prepustiti, ma koliko god to loše zvučalo. Ipak će ti ovo donijeti samo pozitivne poene koje ćeš kasnije moći da koristiš i bez problema se iskradeš na fudbalsku utakmicu Lige šampiona srijedom uveče u lokalnom pabu sa prijateljima.

Šoping je proces koji traje i budi srećan kada se sve završi u jednom danu. Ono što možeš uraditi jeste da svoju djevojku/ženu navedeš na online kupovinu i tako sebe olakšaš makar obaveze odlaska u šoping.

Odlazak u šoping sa ženom je iskustvo koje se doživi bar jednom u životu i sa njim se sreću apsolutno svi muškarci, od tvojih prijatelja pa do poznatih svjetskih zvezda, glumaca i fudbalera. Znaj da nisi sam u ovome i trudi se da istraješ do samoga kraja. Takođe, nauči da naplatiš svoj trud i uloženo vrijeme.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Ejpril O Vrbas

Dodaj svoj komentar