50 Nijansi Pive

Tuširao se svako jutro vrućom vodom da ne ide na posao

Državni službenik Uroš Uhljeb svako jutro se tuširao vrućom vodom kako bi dobio temperaturu i na taj način ne bi ušao u zgradu Vlade na posao. Ovo je otkrio portir koji mu je u posljednih dvije godine mjerio temperaturu i ovaj slučaj prijavio nadležnim organima.

„Čudno nam je bilo da neko ima temperaturu skoro dvije godine otkako se pojavio virus korona. Poslali smo ga na sistematski, a svi nalazi su bili uredni. Njegovu tajnu otkrio je ljekar sasvim slučajno kada je vidio opekortne 3. stepena po njegovom tijelu koje su bile rezultat tuširanja vrelom vodom“, rekli su inspektori rada koji su otkrili ovu jedinstvenu prevaru.

I njegovim radnim kolegama bilo je sumnjivo što Uroš toliko dugo odsustvuje s posla pod izgovorom da ima koronu.

„Nije ga nikako bilo na poslu, ali bismo ga onda vidjeli preko dana u gradu kako sjedi u kafićima. On bi se ujutru spremio za posao, došao na ulaz gdje portir mjeri temperaturu i kako nikad nije imao ispod 38 stepeni ne bi mu bio dozvoljen ulaz. Drago mi je da je konačno uhvaćen jer smo mi morali ove dvije godine da radimo njegov posao“, rekao je njegov radni kolega iz kancelarije.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar