50 Nijansi Pive

Zbog poskupljenja carinici, policajci i doktori traže povećanja mita

Udruženje carinika, policajaca i doktora radi velikog poskupljenja traže da se u 2022. godini poveća mito. Oni predlažu da se, po ugledu na najnižu platu radnika, uvede najniži mito koji ne bi bio manji od 50 maraka.

Carinici na graničnim prelazima kažu da su imali jednu od najlošijih godina do sada.

„Tokom prošle godine došlo je do velikog poskupljenja i inflacije i onaj uobičajen mito postao je premalen za naše prohtjeve. Prije su nam iz dijaspore sami gurali pare u džepove kod prelaska granice, a sad su oni postali škrti. Kako bismo sačuvali obraze naše profesije tražimo da se uvede minimalni mito u iznosu od 50 maraka za domaće i 50 evra za strane državljane“, poručuju iz sindikata korumpiranih carinika.

Iz udruženja policajaca i ljekara pozdravljaju ovu inicijativu i kažu da je ionako postalo teško živjeti od mjesečnih primanja, a da se radi inflacije mora podići mito, s kojim bi se moglo pristojno živjeti.

„Mi smo nezadovoljni jer su zbog sve većeg broja kamera naši prihodi od mita presušili. Janjetina je poskupjela, kao i sve ostalo u kafani i mi za 20 maraka više ne puštamo ni one koji su zaboravili upaliti svjetla“, rekli su nam nezadovolni policajci,

Ljekari tvrde da su osjetili posljedice korone i da u zadnje dvije godine sve manje pacijenata daje pare u kešu.

„Umjesto koverata sa parama nose jeftine poklone, pola kile kafe, šećer i čokoladu. Kao da su pošli na slavu a ne na pregled kod specijaliste. Bez 100 maraka više nećemo reći ni dobar dan, a kamloli ih primiti u ordinaciju. Bili smo i više nego strpljivi, sve smo govorili dok prođe korona vratiće se sve na staro, ali kako ovo ne prolazi, a sve poskupljuje i mi smo prinuđeni tražiti ono što nam pripada“, ističu iz strukovnog sindikata ljekara.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar