50 Nijansi Pive

Vlada za povratak iz inostranstva nudi 200 hiljada KM!

Vlada Republike Srpske će svakom stanovniku koji je u posljednjih 10 godina otišao u inostranstvo ponuditi po 200 hiljada maraka za povratak.

Ova mjera ima za cilj da vrati građane bar dio građana koji su napustili Republiku Srpsku.

„Trebaju nam radnici, trebaju nam ljudi koji će puniti penzioni fond kao i stanovništvo koje će plaćati poreze. Mi smo već sada u situaciji da teško možemo da isplaćujemo penzije, a ako od još 10 hiljada radnika nećemo moći obezbijediti dovoljno para. Iz tog razloga odlučili smo svima ponuditi po 200 hiljada maraka koji se vrate u svoj grad i na svoj posao“, naovodi se u saopštenju Vlade.

Velika akcija povratka dijaspore počinje od 1. februara, a za ove potrebe Vlada je podigla kredit od 200 miliona maraka.

„Iz zemlje se unazad par godina iselilo oko 100 hiljada stanovnika što negativno utiče na punjenje poreskih prihoda. Računamo da do kraja godine možemo vratiti bar 1000 ljudi, a za narednu godinu ćemo obezbijediti nova sredstva. Za četveročlane porodice ponudićemo bonus, odnosno 1 milion maraka u kešu samo da se vrate“, dodaju iz Vlade.

Iako 200 hiljada maraka zvuči kao primamljiv iznos, za naše stručnjake koji rade u inostranstvu za mjesečnu platu od 10 hiljada maraka ta cifra i nije baš toliko impresivna koji ujedno poručuju da im ne pada na pamet da se vraćaju nazad.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar