50 Nijansi Pive

Srpski model borbe protiv korone biće uspješniji od Švedskog!?

Iako je svijet u 2022. godinu ušao uz zabrane proslava na otvorenom i ograničenja kretanja, najveći gradovi u Srbiji i Republici Srpskoj bili su prepuni turista koji nisu poštovali nikakve epidemiloške mjere.

„Mi smo znali da se Omikron soj još brže širi i zato smo napravili velike skupove kako bi se što više ljudi zarazilo. Zahvaljući ovim masovnim okupljanima vjerujemo da ćemo ubrzo steći imunitet krda. S obzirom da je mala zainteresovanost za vakcinu ovo je mnogo bolji način da se iskorijeni korona, naravno ukoliko naš zdravstveni sistem ne doživi kolaps radi ogromnog broja zaraženih“, rekli su iz banjalučkog štaba za doček nove godine.

Još masovniji dočeci 2022. godine organizovani su u Beogradu i drugim većim gradovima u susjednoj Srbiji, a samo u Beogradu novu godinu dočekalo je više od 100 hiljada turista.

„Premašili smo se rekorde kada su dočeci Nove godine u pitanju. Proslave sa desetinama hiljada građana uz pjesmu podsjećali su na one iz prošlosti kada nismo znali za koronu. Mislim da je švedski model mala maca u odnosu na srpski i vidjećete do kraja januara da ćemo stići sigurno do 90% zaraženih“, naglasili su u beogradskom kriznom štabu.

Ekspert Svjetske zdravstvene organizacije poručili su da će u narednih nekoliko dana sigurno doći do velikog širenja novog soja virusa korona i da će srpski soj sigurno biti još zarazniji od omikron varijante.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar