50 Nijansi Pive

Privatnici razočarani: Dijaspora ove godine škrta na bakšišu!

Naši ljudi iz dijaspore koji tradicionalno povećavaju prihode zubara, frizera, ćevabdžinica i auto-mehaničara ove godine su u potpunosti zakazali kada je u pitanju tradicionalno ostavljanje bakšiš.

Iako su privatnici ove godine spremno dočekali iseljenike koji žive u Sloveniji, Njemačkoj, Austriji i drugim evropskim državama, tvrde da nisu zadovoljni njihovom potrošnjom.

„Otkazali smo sve termine domaćim mušterijama računajući da će nam to donijeti veću zaradu. Ipak, ove godine je u potpunosti izostao bakšiš, pa su tako šišanje plaćali po normalnoj cijeni od 10 KM, pa ću im naredni put uvesti duplo veće cijene. Takođe, prijateljica koja drži roštiljnicu kaže da su ćevape plaćali po redovnoj cijeni od 6-7 maraka”, razočarano nam je rekla ona.

S druge strane, predstavnici dijaspore kažu da je situacija sa virusom korona uticala na njihovu platežnu moć, te da se ove godine gledali sna svaki evro, a samim tim izostao je bakšiš koji su svake godine davalali.

“Primijetio sam da su ovaj naš potez primili sa velikim negodovanjem i poručili nam da naredni put neće odbijati domaće mušteriju kako bi nas primili. I kod nas je sve poskupilo. Pokušaćemo da ih ispoštujemo na ljeto, ostavićemo koju marku više kako bismo dobili slobodne termine, da se ne bi vraćali čupavi, krezavi i s pokvarenim autima“, ističe jedan gastarbajter.

I granična policija i carinici kažu da je ove godine dijaspora podbacila i da su jedna izvukli po 20 eura da zažmire na pune gepeke, iako se ranije moglo proći sa 50 ili 100 .

„Sljedeći put ćemo ih sve pretresti i kazniti ako ne poduplaju mito. I mi teško zarađujemo svoj novac, pa ako misle tako nastaviti nećemo im ni dati više da ulaze u BiH”, poručili su oni.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Vladimir Loptašenko

Dodaj svoj komentar