50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Svi pišu blog: Proslavili punoljetstvo bez šatora i “starog svata”

Na opšte zaprepaštenje rodbine, komšija i porodičnih prijatelja jedna porodica nadomak Banjaluke obilježila je punoljetstvo svoje ćerke bez pompe, vatrometa i limenog orkestra.

Jedan član šire porodice ostao je dovoljno pribran da izjavi: “Ne možemo vjerovati da nijedno od nerođene tetke dijete nisu zvali a stricu od kumovog brata ne možemo na oči izaći… Strašno… Ni ujninog brata, ni šurjakovu svastiku nisu pozvali, ma nečuveno kažem vam!”

Niko od porodičnih prijatelja nije imao komentar. Ogorčeni su njihovom odlukom da od osamnaestog rođendana svoje ćerke ne naprave generalnu probu za svadbu. A taman su mislili Pandoru kupiti, sad neće.

Komšinica je bila jako ljubazna sa molbom da ostane anonimna: “Danima smo izvirivali iza zavjesa da vidimo kako teku pripreme. Ni šatora, ni balona, ni dekoracija sa lukom,ni cvijeća ma ništa. Kada je u ponoć izostao vatromet postalo nam je jasno o čemu se radi.Oduvijek su bili umišljeni kao da su Bogom dani… Možemo samo pretpostaviti na šta će sve to izaći.”

Ostavili smo ih u nevjerici i zaputili se do nekog narednog šatora gdje sve bliješti, trešti, šljašti jer tako valjda “mora” biti. Ipak su osamnaesti rođendani postali generalne probe za svadbu, htjeli mi to priznati ili ne.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar