50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Pero Balansero: Nijemac Johan Schulz (67) iz Kelna razbio kamen u bubregu na putu B.Luka-Bronzani Majdan.

Krenuo sam sa porodicom na odmor, jer mi je supruga iz okoline Banja Luke, tačnije iz Bronzanog Majdana. Nakon višesatnog čekanja na graničnom prelazu u Gradišci, bol u desnom bubregu mi se toliko pojačao da sam bio jako nervozan i jedva sam čekao da stignemo, kaže Šulc.

Nekoliko kilometara prije Bronzanog Majdana dodao sam gas kako bi što prije stigli, ali smo nedugo zatim naišli na veliku udarnu rupu. Čuo se jak udarac, propisno smo se protresli, djeca su se probudila, a ja sam momentalno morao da se zaustavim. Ustanovio sam da mi je pukla poluosovina na autu, i u tom bijesu nisam ni primjetio da bola u bubrezima više nema, izjavio je Šulc.

Odmor nam je malo pokvaren zbog havarije na autu, ali cijela porodica ne krije zadovoljstvo što je Johan riješio zdravstveni problem koji ga je mučio godinama.

Od komšije Radeta, koji je na privremenom radu u Njemačkoj poslednjih 37 godina a inače je poreklom iz ovih krajeva, čuli smo za termin “udarne rupe“. Rekao nam je da držimo širom otvorene oči, jer nisu propisno obilježene. Nismo ni mogli da pretpostavimo da imaju takvo medicinsko dejstvo. Trebalo bi ih pod hitno obilježiti, kako ljudi sa kamenom u bubregu ne bi promašili ni jednu. Johan je probao sve, od ispijanja veće količine vode, preko ultrazvučnog razbijanja kamena, pa čak i homeopatije, ali ništa nije dalo rezultate. Ovo je nevjerovatno. On je sad potpuno drugi čovek – priča Dragica Šulc, Johanova supruga.

Nakon što je stigla potvrda i od doktora da kamena zvanično više nema, oglasila se i Svjetska zdravstvena organizacija, koja je preporučila svim pacijentima sa sličnim tegobama da se upute u Bronzani Majdan. Kako nezvanično saznajemo, više stotina stranih posjetilaca već je prvog dana najavilo vožnju na toj relaciji. Oni će na izlasku iz Banja Luke biti u prilici da iznajme polovne automobile marke GOLF 2, kako bi efekat udarca bio još jači i djelotvorniji.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar