50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Miloš Lošmi: ŠOKANTNO : Pred zadrugom popio samo jedno pivo

Naime, kako nezvanično saznajemo, u Čečavi nadomak Teslića desilo se pravo čudo!

Kako opisuju očevici ovog nemilog događaja, njihov prijatelj M.L. je svratio do zadruge i pritom popio samo jedno pivo (i to malo) i nakon toga samo otišao, što nije desilo već dugi niz godina.

Kako oni to opisuju, Milenko se pojavio vidno umoran, u svom molerskom odijelu i umjesto da svrati i odmori uz koje pivo on je otišao nakon samo jednog ispijenog piva.

Ono što ih je još više iznenadilo je da se nije dotakao jedne vrlo pikantne teme oko politike, koja je već razljutila i otjerala dvojicu zapaljivih prijatelja, što im uliva strah da se sa Milenkom nesto dešava.

Naime, mještani ovog sela nam kažu da je ispijanje piva ispred zadruge tradicija i da niko nije očekivao takav potez od Milenka, iako priznaju da, otkad je kupio auto i više ne dolazi na pivo pješke, ili Tomosom, da se mnogo promijenio.

Oni ističu da su primijetili da se trudi izdvajati u društvu i začepljati na svaki viši ton oko načelnika i vodovoda u izgradnji, što je glavna tema ovog sela, međutim ovo je bio potez koji je prelio čašu.

Kako oni dodaju, nije bitno da li je vani snijeg, kiša ili sunce, jutro, veče ili dan, zna se da pred zadrugom ima ekipa i zgrožava ih činjenica da je Milenko ovaj potez napravio po izuzetno finom sunčanom danu u popodnevnom vremenu.

Oni još dodaju da se nadaju da ga je neko iznervirao dok je malterisao, u protivnom ga ni gajba piva sledeci dan neće izvući, a na nama ostaje da vidimo šta će se desiti.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar