50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Milan Bjelovuk: Djed Mraz doživio neugodno iskustvo u BiH

Ovogodišnji djed mraz na proputovanju svijetom je doživio neugodno iskustvo na prolasku kroz BiH, već na samom graničnom prelazu u Gradišci su počele njegove muke, nisu mu vjerovali da nosi poklone besplatno i kao čin dobre volje pa je prošao detaljan pregled sanki, vreća sa darovima i tjelesnih otvora.

Na preletu prema Banjaluci policija ga je novim radarom u zraku uslikala u prebrzom preletu i htjela mu napisati kaznu ali je sve riješeno sa par poklona iz torbe i flašom konjaka iz zadnjeg gepeka saonica. Dok je čekao da krene dalje vanredno je donesen zakon o jačini sobova koji vuku saonice Djeda Mraza pa je upućen na vanredni tehnični pregled, a po dolasku u Banja Luku je primjetio manji kvar na saonicama pa je lokalne mještane upitao za dobar autoservis.

Uputili su ga na Lauš kod majstora Kreke koji mu je nakon popravke rekao da ima još više kvarova pa mu je predložio druge sanke u pola cijene, ni jedan krug nisu prošle oko svijeta na što je ovaj pristao i krenuo dalje. Već oko Sarajeva primjetio je da mu sanke ne vuku dobro i da je kilometar sat vraćen i da desna saonica ne koči dobro, potegao je konjak i spustio se u Sarajevo gdje je doživio određene neugodnosti zbog brade jer su lokalni mještani pomislili da dolazi iz pravca Srbije. Nakon riješenog nesporazuma i podijeljenih poklona od lokalnih šanera je kupio kvalitetne poklone u pola cijene jer je primjetio da su mu na Laušu nestali neki pokloni iz torbe dok je u lokalnoj birtiji čekao popravak sanki. Uz koje ljuto piće više, nakon Sarajeva je krenuo prema Hercegovini gdje je doživio podsmjeh zbog loše marke sanki bez znaka mercedesa i zbog dijeljenja poklona džaba jer su mu objasnili da bi se ti pokloni mogli dobro unovčiti i da bi u Hervegovini to bio dobar biznis i unosan, ali on im se zahvalio i ljubazno dao gas svojim sankama uz komentar da će iduće godine barem zaobići Bosnu bar dok ne uđe u EU.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar