50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Dasa Vrbasa: KONAČNO DOBRE VIJESTI! Ko se vakcinisao može prestati prati ruke!

Svjetska zdravstvena organizacija konačno je objavila dobre vijesti koje se tiču aktuelne pandemije korona virusa. Naime poslije više od dvadeset mjeseci strogih mjera koje su svakodnevno bile na snazi, uslijedilo je ublažavanje istih, što su široke narodne mase dočekale sa velikim oduševljenjem.

Prva u nizu mjera je da se obavezna distanca izmedju dva sagovornika sa dosadašnjih 2 metra smanjuje na 1,85 metara, i to je jasan znak da struka dobro radi svoj posao, jer su najnovija istraživanja pokazala da se čestice virusa teže snalaze poslije predjenih 1,8 metara. Uglavnom se zamore, izgube koncentraciju, promjene pravac, i ošamućene padaju na zemlju, pa se pristojna distanca od 1,85 metara po novim pravilima smatra izuzetno sigurnom.

Druga stvar koja je oduševila ljude širom svijeta, je odluka da po novim pravilima ljudi koji nisu vakcinisani ruke mogu prati čitave 2 sekunde kraće nego što je to bio slučaj na početku pandemije, kada su svi svjetski stručnjaci jasno dali do znanja da je jedino uspješno pranje ruku ono pranje koje traje minimalno 20 sekundi. Osim toga po novim ublaženim mjerama vakcinisani sa 4 doze vakcine čak uopšte više ne moraju prati ruke!

Izašli smo na ulice da pitamo ljude kako su doživjeli ove sjajne vijesti vezane za pandemiju, i odmah se može primjetiti sve veći broj onih koji hodaju sa jako veselim očima, jer se potencijalni osmijeh ionako ne može vidjeti zbog ponovo donešenog pravila o obaveznom nošenju maski.

Slučajni prolaznik koga smo pitali da prokomentariše ove sjajne vijesti, sa oduševljenjem je priznao da je odlično to što vakcinisani više ne moraju prati ruke, jer je on primio 4 doze vakcine ovde, i još 4 u Srbiji, za svaki slučaj kako kaže. Ipak priznaje da sa nestrpljenjem očekuje vijesti o tome kad bi se mogao okupati, jer krizni štab o pranju ruku prilično redovno izvještava široke narodne mase, dok kupanje još uvijek niko ne spominje.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar