50 Nijansi Pive

Djeca od Djeda Mraza umjesto igračaka dobili ulje u paketićima!

Jedan Djed Mraz iz Doboja požalilo nam se da su ove godine roditelji umjesto uobičajenih slatkiša tražili da se u paketiće ubaciti što više jestivog ulja.

Kako kažu, problem je nastao jer su oni na priredbi u vrtiću već imali spremne novogodišnje paketiće za mališane, ali su roditelji insistirali na promjeni sadržaja paketića i prijetili da nam neće platiti dodjelu.

„Ipak smo pristali na njihove sulude zahtjeve, ali zamislite kako je bilo toj djeci kada su umjesto plazme, jafe i milke dobili pet litara ulja u paketiću. Većina djeca je plakalo pa ih nismo mogli ni slikati, ali roditelji su ostali pri svome i tako uplakane ih odveli kući“, rekao nam je Djed Mraz.

Zvjezdana Zejtin, jedna od majki koja je insistirala na ovoj promjeni u posljednji čas iznijela nam je svoje viđenje ovog slučaja.

„Mi svake godine plaćamo 30 maraka za paketić i 10 maraka za slikanje i imamo pravo da biramo šta će u paketiću biti. Kada sam vidjela da mi je u kući nestalo ulja rekla sam Djed Mrazu da povadi sve slatkiše i ubaci pet litara ulja. Djeci ionako slatkiši samo kvare zube, a meni će dobro doći da skuvam ručak. Ostale majke su podržale moj prijedlog i ne vidim u čemu je problem, pa ne možemo djeci uvijek ispunjavati prohtjeve“, objasnila ja ona.

Nakon podjele paketića vidno neraspoloženi mališani napustili su prostorije vrtića, a jedan petogodišnjak je najavio da će tužiti i Djed Mraza i svoju majku radi pretrpljenog stresa.

„Bio sam dobar učenik cijele godine i jedva sam čekao podjelu paketića. Nadao sam se nekim igračkama i slatkišima, ali umjesto toga dobio sam paketić pun ulja. Ovo je prva godina kako nemam sliku sa Djed mrazom i mislim da će ovaj događaj ostaviti posljedice u mom odrastanju. Nisam to zaslužio i sve ću da ih tužim Ombudsmana za djecu“, poručio je on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar