50 Nijansi Pive

5 razloga zašto je mali fudbal bolji od velikog

Sinoć je u banjalučkoj dvorani Borik završen tradicionalni  Turnir u malom fudbalu „Borik 2021“ Powered by Jelen  koji je ove godine oborio sve rekorde i zato smo odlučili da istražimo da li je i zašto mali fudbal bolji od onog velikog običnog fudbala na travi.

Prvi i osnovni razloga zašto ga mi više volimo jeste što se može igrati rekreativno, a da niste u top formi i da ne umrete nakon što istrčite od jednog do drugog gola, ali to je samo jedan u nizu.  Imamo mi njih još.

Mali, ali tehničar…

Baš kao i u nekim drugim stvarima ni u fudbalu nije bitna veličina, u ovom slučaju golova i terena da bi neko pokazao svoju stručnost.  Iako je teren mali, trebalo bi da je dovoljan da oni koji mogu pokažu svoje fudbalsko umijeće. Na kraju krajeva, majstore, ako ne znaš igrati na malom, ne znaš bo'me ni na velikom terenu. Je l’ tako?

Sjajan izgovor da na nekoliko sati pobjegnete od kuće

Mali fudbal, tačnije rekretivni fudbal je jedan od sjajnih izgovora da pobjegnete od kuće na pra sati, jer koja žena će vam prigovoriti što brinete o svom zdravlju, što želite “zbog nje” da budete u dobroj formi i što ne želite da obolite od srčanih problema sa 45. Isto je i sa praćenjem turnira u fudbalu, ne idete vi da se zabavite već idete da pratite strategiju.

Pobjeda nije bitna, bitan je ‘ladan Jelen nakon utakmice

Ima jedna divna stvar kod malog fudbala, a to je što je potpuno neambiciozan i što nije bitna pobjeda već je bitno samo druženje nakon završene utakmice i to isključivo uz hladan Jelen.  A kako drugačije.  Svi oni koji igraju mali fudbal svjesni su da su svi na nekom istom nivou i sujeta je izostala, zato nisu bitni i ni pobjede ni porazi.

Lakše se vidi kad neko nema pojma

S obzirom na to da je na terenu manje igrača, nema prostora za izmotavanje, nema prostora za šlihtanje i za prikrivanje svog (ne)talenta.  Dakle, svi koji igraju moraju znati bar malo baratati s loptom, i ne mogu baš s dvije lijeve doći da igraju, mogu, ali sigurno se neće zadržati i više niko ih neće neće zvati ne samo na termin, nego ni na pivo.

Ne moraš biti Ronaldo da bi bio Ronaldo

Ono po čemu je mali fudbal posebno poseban jeste što možeš biti majstor i sa pivskim stomakom, čak i ako u tteretanu nikad u životu nisi zakoračio i ako su ti jedini treninzi oni od prije 20 godina kad si pikao loptu na školskom igralištu. U malom fudbalu možeš biti Ronaldo, Mesi ili Salah, bez napornih treninga, karantina (ovo nije dvosmileno) odricanja… To znači da nema novca ni lijepih žena, ali nije sve ni u tome.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar