50 Nijansi Pive

Zbog velike potražnje za čipovima građani ih vade iz sebe i prodaju!

Zbog globalne potražnje za čipovima sve više građana se odlučuje da izvadi svoje čipove iz tijela koje su primili prilikom vakcinacije kako bi ih prodali po dobroj cijeni.

Kako saznajemo, cijena čipova se kreće od 1000 maraka pa na više, zavisno od toga da li se radi o američkom, ruskom ili kineskom čipu.

„Izvadio sam Fajzerov čip iz ramena i dobio 2.000 maraka od jedne firme koja vršo otkup čipova. Žena je vakcinisana Sputnjikom pa je čip prodala za 1.000 maraka, dok su djeca dobila kinesku pa su oni dobili samo po 500 KM“, rekao nam je iz Borko Bocković iz Prijedora.

On dodaje da će im zarađene pare dobro doći da otplate kredit i spreme slavu, dok su djeca koji su studenti novac utrošili na kupovinu zimske garderobe.

Stručnjaci kažu da su radi nestašice čipova mnoge fabrika automobila i mobilnih telefona prinuđene da zatvore svoje pogone, a radnicima podijele otkaze, te prognoziraju da će ovo stanje potrajati još par godina.

„Izgleda da tvorci virusa i proizvođači vakcina nisu računali da će doći do poremećaja na tržištu. Nakon što je proizvedeno 5 milijardi vakcina sa isto toliko čipova došlo je do nestašice čipova, odnosno fabrike nisu bile u stanju da proizvedu dovoljne količine za auto, elektro i IT industriju, ali i za najpoznatije proizvođače vakcina“, rekao je inženjer u jednoj domaćoj IT kompaniji.

Najnovije informacije iz farmaceutske industrije govore da će se zbog nedostatka čipova na tržištu smanjiti proizvodnja vakcina, što znači da će u budućnosti sve manje ljudi biti čipovano kroz vakcinu.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar