50 Nijansi Pive

Arhitekta uspio da napravi šestosoban stan u 25 kvadrata

Stanko Kvadratić, jedan od poznatih arhitekata u Banjaluci uspio je nešto što se smatralo nemogućim. Naime, on je uspio da nacrta stan od 25 kvadrata sa ni manje ni više nego šest soba!

Kako ističe Stanko ovaj projekat je bio jedan od najvećih izazova u njegovoj karijeri, ali je uspio nešto za šta su svi govorili da se ne može postići

„Stan ima dvije spavaće sobe od po 3 m2 u koju se najnomarnije mogu smjestiti kreveti dimenzija 200 sa 140 cm. Takođe, tu je i velika dnevna soba sa 4 kvadrata u koje je stao dvosjed od dva metra, zatim jedna manja dnevna u kojoj je plakar. Radi uštede prostora u stanu nema vrata, ali ima jedan prozor koji je moguće otvoriti izvana“, rekao je on.

Dodaje da je najteži dio bio smjestiti kupatilo, ali tu je nakon malo promišljanja doša na odličnu ideju pa se kuhinja koriti kao WC.

„Naredni izazov je napraviti desetosoban stan u 40m2 i već sam krenuo praviti prve skice. Sve je moguće kad se hoće. Drago mi je da su ljudi shvatili da nema potrebe za velikim sobama od 10 kvadrata i da su 3 ili 4 kvadrata sasvim dovoljni za život“, objasnio nam je on.

Jedan od kupaca Renato Renta Kirija kaže da je bez mnogo razmišljanja kupio ovaj stan te da je kvadrat platio 3000 KM.

„Stan ima fantastičan raspored, funkcionalan je i idealan je za izdavanje. S obzirom da ima 6 soba može se izdati za 12 studenata. Na taj način mogu stan isplatiti za samo dvije do tri godine. Takođe, nalazi se na odličnoj lokaciji, a čuo sam da investitor planira da pravi zgradu pored i pravi desetosoban stan u 40m2. Kaparisaću odmah i njega jer ću ga izdati za 20 studenata“, naglasio je on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar