50 Nijansi Pive

Nova pravila u BiH: Dostava hrana samo onima sa Covid potvrdom!

Zbog većeg broja zaraženih virusom korona Zavod za javno zdravlje BiH uveo je novu mjeru koja podrazumijeva da će od naredne sedmice svi koji naručuju hranu morati ispuniti jedno pravilo.

Kićo Kovidić, portparol zavoda objasnio nam je kako će funkcionisati ova mjera, a koja se tiče naručivanja i dostave hrane.

„Svi oni koji naručuju hranu preko mobilnih aplikacija i otvaraju vrata dostavljaču će morati pokazati papir kojim potvrđuju da su ispunili jedan od tri uslova. Dakle, ili da su preboljeli kovid, vakcinisani ili testirani unazad 2 dana. Dostavljač će uručiti narudžbu tek kad provjeri validnost ove potvrde nakon čega će kupac preuzima hranu i konzumira je“, rekao je on.

On dodaje da će ove mjere važiti dok se ne popravi epidemiloška situacija kada će se razmišljati o eventualnom ublažavanju i vraćanju na staro.

Volt Glović jedan od redovnih korisnika ove vrste usluga negoduje jer više neće moći da naručuje hranu.

„Mušterija sam već godinama i samo zato što sam antivakser ja neću moći više da jedem. To znači da ću morati ići u prodavnicu da kupujem hranu i spremam sebi ručak, jer sam čuo da se uskoro neće moći u restorane bez te propusnice.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar