50 Nijansi Pive

Banjalučani krive izbjeglice i dijasporu za poskupljenje stanova

Udruženje rođenih Banjalučana izašlo je u javnost sa optužbama na račun izbjeglica i dijaspore radi enormnog rasta cijene kvadrata u Banjaluci.

Ovim povodom, Banjalučanin Slavko Milošević je za naš portal pojasnio da je dobro poznato da najviše para imaju izbjeglice i oni iz dijaspore, te je iznio svoje viđenje problema i ponudio prelazno rješenje.

„Cijena stanova ove godine bilježi rekorde i nedavno smo pročitali da se u novoj gradnji prodaje stan od 60 kvadrata za pola miliona maraka. Pa za te pare je Ban Svetislav Tisa Milosavljević izgradio Banski dvor. Mi rođeni Banjalučani, skromni kakvi jesmo, ne možemo sebi da priuštimo tako skupe stanove po centru grada. S druge strane ne pada nam na pamet da idemo živjeti u Adu ili na Veseli Brijeg. Zna se da mi decenijama živimo na liniji Centar-Mejdan-Borik“, pojašnjava on.

On dodaje da od investitora očekuje da rođenim Banjalučanima prodaju stanove u pola cijene, ili da se oformi jedinstvena cijena za rođene u gradu na Vrbasu koja ne bi prelazile cijene koje su bile prije 20 godina.

„Izbjeglice su razvili unosne poslove u našem gradu, vrte milione, a dijaspora pati za zavičajem pa kupuju stanove u našem gradu. Ti ljudi nemaju problem da plaćaju kvadrat i po 10.000 maraka. Mislim da je realna cijena kvadrata u širem centru Banjaluke oko 1000 KM i to je nešto što sebi možemo priuštiti. Ako se ovako nastavi mi rođeni Banjalučani bićemo prisiljeni da selimo u okolna sela i time u potpunosti oslobodimo grad izbjeglicama čime bismo definitvno kapitulirali. Na ovaj način sačuvaćemo bar minimum rođenih Banjalučana inače ćemo izumrijeti poput Indijanaca“, naglašava on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar