50 Nijansi Pive

Instagram filteri biće zabranjeni u BiH

 Instagram će ukinuti mogućnost dodavanja filtera za postizanje efekta ljepšeg izgleda u nastojanju da više istakne prirodnu ljepotu,

Iz medijskog giganta su sopštili da na ovaj način nastoje da djevojke koje postavljaju svakodnevne fotografije izgledaju onakve kakve jesu u prirodi.

“Filteri stvaraju lažnu sliku o izgledu neke osobe, tj kao da su bili n plastičnoj hirurgiji. Brojni muški korisnici Instagrama su nam se javljali da su se zaljubljivali u pojedine djevojke, da bi poslije saznali da njihov izgled u stvarnosti nije ni blizu onog kakvim se predstavalju. Ne želimo da se filteri zloupotrebljavaju već da istaknemo prirodnu ljepotu”, navodi predstavnik Instagrama.

Kako ističu iz Instagrama ukidaju se svi filteri na Instagramu, kao i efekte koji uljepšavaju korisnike, ili ih čine mršavijima, užima u struku i slično.

S druge stane korisnice popularne aplikacije negoduju, a među njima je i 29-godišnja Mara iz Teslića koja se uznemirila kada je čula ove vijesti.

“Ja nemam para za skupe plastične operacije, zatezanje, silikone, filere, botokse i injekcije. Mislim da ovo nije fer prema nama korisnicima iz siromašnijih zemalja. To znači da ću od sada morati postavljati samo slike gdje sam prirodna, a ja nemam nijednu sliku bez jednog od ovih filtera. Zamislite koliko će mi ova zabrana umanjiti broj lajkova”, žali se ona.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar