50 Nijansi Pive

Od 1. decembra kreće masovna prisilna vakcinacija po kućama!

Zavod za vakcinaciju Bosne i Hercegovine obavještava javnost da da će od 1. decembra krenuti masovna prisilna vakcinacija koja će se obavljati na kućnim vratima bh. građana.

Na ovakvu prisilnu metodu bh. vlasti su se odlučile iz razloga što ne postoji dovoljna zainteresovanost građana, kao i to da vakcinama koje trenutno stoje u skladištu uskoro ističe rok.

„U ponudi imamo sve vakcine Astra Zeneca Pfizer, Sputnik V, Moderna. Sinovac i Sinopharm. Ukućani će imati 30 sekundi da odabere proizvođača vakcine protiv COVID-a 19. U pratnji medicinskog osoblja nalaziće se i policajci opremljeni pendrecima i lisicama kako bismo osigurali uspješnu vakcinacije”, nagalašavaju iz Zavoda.

Oni dodaju da su za ove namjene pripremili 2 miliona doza vakcina protiv COVID-19, što predstavlja ukupan broj nevakcinisanih punoljetnih građana BiH.

Ističu da će se vakcinacija sprovoditi u oba entiteta BiH te da će biti završena do proljeća naredne godine. Takođe, kao što je to predviđeno nakon određenog perioda izvršiće se i revakcinacija i to zavisno od proizvođača u razmaku između tri sedmice i tri mjeseca.

“Imamo sve podatke o svakom stanovniku BiH, bilo da on živi u gradu ili na selu. Koristimo bazu koju nam je ustupila Agencija za statistiku kao i CIK izborna komisija, na osnovu posljednjeg provedenog popisa stanovništva odnosno opštih izbora. Apelujem na stanovništvo da se odazovu vakcinaciji ovim putem i da se ne zaključavaju ili bježe kroz prozor, jer ćemo ih ganjati svim sredstvima”, upozorilii su oni.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar