50 Nijansi Pive

Poklopili se ponedjeljak i 1. u mjesecu, teretane prebukirane!

S obzirom da današnji dan pada na 1. u mjesecu, odnosno mjesec novembar počinje baš u ponedjeljak, teretane u cijeloj BiH su prebukirane novih članova koji su čvrsto odlučili da će promijeniti dosadašnje navike.

Među najčešćim odlukama su one da će izbaciti fast food, gazirana pića i grickalice, te da će konzumirati tri zdrava obroka i dvije užine. Takođe, oni koji puše odlučili su da ostave cigarete, dok oni koji piju ostavljaju alholol. Većina njih je najavila da ostavlja šećer, a veoma je popularna i dijeta autofagija koju upražnjava Novak Đoković.

„Većina ljudi je čekala pravi termin da naprave plan ishrane i pojačaju fizičku aktivnost i 1. u mjesecu je idealan za to. Kako se u novembru u kalendaru pogodilo da taj datum pada u ponedjeljak interesovanje novih članova je nekoliko puta veće i mi ne znamo da li ćemo imati mjesta u teretani. Svima je zajedničko da su čvrsto zacrtali planove za naredna dva mjeseca, odnosno do nove godine te da su sami sebi obećali da će se strogo pridržavati svih pravila koji se tiču ishrane i vježbanja“, rekao nam je vlasnik jednog fitnes centra u Banjaluci.

Jedan od onih koji su donijeli odluku da će promijeniti navike od 1. novembra je i Draško  koji je nakon višegodišnje pauze uplatio članarinu u fitnes centru.

„Zacrtao sam da ću do Nove godine skinuti 10 kila. Pridržavaću se svih zacrtanih pravila, pet treninga sedmično, dijeta autofagija i tri litre vode svaki dan. Gledao sam u kalendar, tek u avgustu 2022. godine će se ponoviti da 1. pada u ponedjeljak i šteta je ne iskoristiti ovaj datum. Udebljao sam se 10-ak kilograma unazad dvije godine i zato sam odlučio da se ovaj put uozbiljim i sredim se do nove godine“, ističe on.

On dodaje da će svih strogih pravila pridržavati do 1. januara, kada će napraviti manju pauzu za vrijeme slava i praznika te dozvoliti sebi da malo „ogriješi“ sarmom, mesom i ruskom salatom. Naglašava, da će već iza 15. januara krenuti punom parom u treninge i vratiti se režimu ishrane kako bi spreman dočekao ljeto i odlazak na more.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar