50 Nijansi Pive

NEZABILJEŽENO: Državni službenik otišao u penziju, nisu odredili nasljednika!

Nevjerovatna priča stiže iz Banjaluke gdje su prošlog petka u jednom od ministarstava u Vladi ispratili radnika u penziju, bez da je na njegovo mjesto određen nasljednik.

„Navršio sam 40 godina radnog staža i stekao sam uslove za penzionisanje. U Vladi sam radio punih 25 godina, a prije toga 15 u jednoj firmi u bivšoj Jugoslaviji. Iako već godinu dana moje kolege znaju da idem u penziju ni slutio nisam da nisu odredili ko će zauzeti moje radno mjesto“, rekao je penzionisani državni službenik Desimir Ljevnajić.

Iako mu je bilo žao što je okončao svoj radni vijek i što mora da se rastane od kolektiva kaže da ga je više šokiralo da se još uvijek ne zna ko će zauzeti njegovo mjesto. Dodaje da je očigledno došlo do neke proceduralne greške, a moguće da su, kako izgleda prilično mladoliko, neki i zaboravili da treba da ide u penziju.

Iz sindikata državnih radnika su saopštili da je da je ovo usamljen primjer u ministarstvu koje postoji duže od dvije decenije i kroz koje je prošlo više od 1.000 službenika koji su posao dobili preko štele ili nasljednim putem.

„Na spiskovima stranaka su stotine radnika sa kupljenim diplomama koji čekaju ovaj posao u znak zahvalnosti za sav njihov višegodišnji trud i rad. Da ne spominjamo užu i širu familiju zaposlenih, kumove, komšije, prijatelje i ljubavnice koje su mogle dobiti ovaj posao. Sada ćemo biti primorani da raspišemo konkurs i odaberemo najboljeg kandidata sa najviše bodova. Ispitaćemo ovaj slučaj i kazniti odgovorne kako bi ovo bio prvi i posljednji ovakav slučaj“, navode oni.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar