50 Nijansi Pive

Banjalučani najavili masovne proteste ako kiša potraje!

Udruženje Banjalučana ispijača kafe najavilo je da će održati mirne demonstracije radi dugotrajne kiše koja ih ometa u svakodnevnom uživanju u baštama kafića i upražnjavanju svog omiljenog rituala.

Oni su se oglasili na društvenim mrežama i zaprijetili da će se sutra okupiti ispred Hidrometeorološkog zavoda gdje će tražiti pod hitan prestanak padavina.

„Od vlasti zahtijevamo da uvedu sunčano vrijeme u grad, a od vlasnika kafića da otovore bašte svojih lokala čim se ukažu prvi zraci sunca. Ne zanima nas kako će to uraditi. Neka gađaju oblake protivgradnim raketama, upotrijebe Harp ili neku vudu magiju, ali mi se nećemo smiriti dok ne vidimo sunce. Mi smo navikli na svakodnevno ispijanje kafa i određenu dozu D vitamina koje primamo putem sunčevih zraka i bojimo se da bismo mogli narušiti zdravlje ukoliko se uskoro ne otvore bašte lokala“, požalili su se oni.

Takođe, pojedini članovi grupe kažu da je najavljeno da će kafa od nove godine poskupjeti na 3 marke, pa da žele da uživaju u čarima

„„Ne možemo više izdržati kišu koja pada svaki dan, gledamo s tugom zatvorene bašte u kojima smo sjedili svaki dan posljednjih pola godine. Kiša pada već 7 dana a vremena prognoza kaže da neće prestati još 7 dana. Nakon toga će zahladiti i brzo će 1. snijeg, te ćemo ostati uskraćeni za uživanje u posljednjim danima besposlenosti ove godine. Mi smo dali rok do Miholjdana kako bismo popili bar 20-30 kafa po staroj cijeni“, dodaju oni.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar