50 Nijansi Pive

Nevjerovatno: Inspektor otišao u penziju bez da je kupio pet stanova!

Još jedan slučaj šokirao je javnost kada se pročulo da je jedan inspektor u opštini otišao u penziju bez da je kupio pet stanova. Njegove kolege ispričale su za naš portal da je ovo vjerovatno jedini slučaj ove vrste zabilježen u istoriji njihove profesije.

Iz sindikata inspektora su se oglasili i ogradili od svog kolega koji se stalno čudno ponašao i pokušavao da gura neku svoju priču o pravdi i poštenju.

„Nakon 40 godina provedenih u inspekciji taj čovjek je otišao u pezniju, a da je ostao da živi u stanu koji je dobio 1978. godine u vrijeme bivše Jugoslavije. Nevjerovatno je da on uspio da radi sve ove godine i da ne padne u iskušenje da kupi bar 5 stanova u novoj gradnji i 5 džipova ženi, djeci i ljubavnici“, poručili su oni.

Njegove kolege dodaju da je nebrojeno mnogo mogućnosti bilo se zarade silne pare i da je prava šteta što je taj čovjek uopšte proveo tolike godine na tom mjestu.

„Srećom da je otišao u penziju i da njegovo mjesto dođe neki normalan inspektor sklon mitu u korupciji. Ne samo da je osramotio svoju porodicu koja je ostala da živi u jednosobnom stanu u staroj gradnji na Starčevici već je ovo bruka za našu profesiju. Razmišljali smo čak i ga prijavimo za nesavjestan rad, jer mi toliko ulažemo truda da steknemo nekakvu pokretnu i nepokretnu imovinu s kojom ćemo se ponositi i ostaviti i 3. koljenu“, ističu oni.

Inspektor koji otišao u penziju bez velikog imetka potvrdio nam je da je sve istina.

„Istina je da sam nakon 40 radnog staža otišao u penziju, a da nisam bogatiji ni za jednu marku. Ono što sam zarađivao kroz platu to sam i trošio i izdržavao svoju četvoročlanu porodicu. Eto, ove godine sam ipak uspio uštedjeti za sat od 200 maraka jer me kolege nisu htjeli ispratiti u penziju kako dolikuje“, rekao je penzionisani inspektor Duško Poštenjak.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar