50 Nijansi Pive

Izbacili ga iz stranke nakon 25 godina jer ništa nije ukrao!

Jedna od stranaka iz vladajuće koalicije izbacila je iz svojih redova koji je bio u članstvu punih 25 godina, odnosno od njenog osnivanja. U kratkom stranačkom obrazloženju navedeno je da je razlog za ovu odluku što je član za cijelih 25 godina nije stekao nikakvu dodatno imovinu, odnosno nije ništa ukrao.

„On je bio jedan od najodanijih članova stranke. Lijepio je plakate, ušao u mjesni, a potom u gradski odbor. Imenovan je na funkciju u jednu državnu agenciju gdje radi već punih 15 godina. On se za to vrijeme nije obogatio, ostao je i dalje podstanar, živi od plate, u kreditima je kao i svi ostali građani i smatrali smo da je to loš primjer ostalim članovima stranke“, navod oni.

Dodaju da je iz nekog razloga član stranke ostao imun na mito i korupciju što je nezabilježeno za nekog sa tolikim stranačkim stažom.

„Neki ljudi koji su svega godinu dana stekli su desetak stanova raznim ugrađivanjem u tendere i uzimanjem procenta. Taj nesretnikje govorio stalno da mu je dovoljno to što je član stranke i što radi sve iz ideala i mi nismo imali drugog izbora već da ga izbacimo“, istuči iz njegove sada već bivše stranke.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar