50 Nijansi Pive

Vlasnik privatne firme sebi smanjio, a radnicima povećao platu, inspekcija ga zatvorila!

Vlasnik firme iz Bijeljine Milivoje Maksimović nedavno je radnicima u svojoj firmi povećao platu, na način da je sebi smanjio platu, što je naišlo na veliko oduševljenje i ovacije svih zaposlenih.

Ipak, Maksimović se negativno iznenadio kada mu je inspekcija jutros pokucala na vrata, nakon čega ne samo da je kažnjen, već mu je zaprijećeno da će firma biti zatvorena ukoliko radncima ne smanji platu.

„Da bi stimulisao svojih 100 radnika ja sam sebi smanjio godišnju platu i odrekao se pola godišnje dobiti. Moju odluku radnici su dočekali sa oduševljenjem i ubrzo smo primili još 100 radnika. Iz tog razloga vjerujem da iza svega stoji konkurencija kod koje radnici rade na minimalcu i koji su prešli da rade kod mene radi boljih uslova“, rekao je on.

On dodaje da će bez obzira na sve posljedice ostati dosljedan svojoj odluci.

„Platio sam kaznu koju mi je inspekcija izrekla. Gledaću da se borim pravnim putem kako bih sačuvao svoju firmu i egzistenciju sa mojih 200 radnika. Meni je dovoljno da godišnje zarađujem koliko i oni. To što su vlasnici drugih firmi nezasiti kada je u pitanju profit koji ostvaruje je njihova stvar, ali ja stojim na strani radnika“, ističe on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar