50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Guzonjin sin: Zatvoren krematorijum u Kneževu. Investitor razočaran: Suviše su sirovi, neće da gore

Nakon samo četiri mjeseca od otvaranja, prije nekoliko dana je i zvanično zatvoren prvi krematorijum sagrađen u Republici Srpskoj, tačnije u opštini Kneževo. Mnogo se spekulisalo šta može biti razlog ovog poslovnog neuspjeha, koji je svojevremeno najavljivan kao najveći projekat na teritoriji ove opštine još od završetka drugog svjetskog rata.

Odmah se vidjelo da rezultati neće biti onakvi kakvi su se očekivali, pa se pristupilo rješavanju određenih stvari za koje se vjerovalo da su uzročnik lošeg poslovanja. Šta god bi se poduzelo rezultat bi bio isti: pokojnici jednostavno neće da gore. U početku se mislio da je do slabe struje, jer sa ovim problemom Kneževo kuburi već dugi niz godina. Međutim, i nakon promjene svih trafoa, i većeg dijela bandera i kablova na niskonaponskoj mreži, rezultat je bio isti.

Rađena je i rekonstrukcija kompletnog objekta, jer se u jednom momentu smatralo da je stavljena preuska cijev u dimnjak, pa su investitori predpostavljali da loš „cug“ može biti uzročnik njihovih problema. Medjutim i nakon ovih radova, rezultat je bio isti.

I ko zna do kad bi trajala ova enigma, da slučaj nije htio da jedan dan na kremiranje bude dovezen čovjek koji nije iz Kneževa, nego se tu zatekao na planinskom odmoru, i od posledica infarkta izgubio život. Porodica je odlučila da bude kremiran, jer će urnu sa njegovim pepelom lakše ponijeti sa sobom, nego da organizuju prevoz tijela u stranu zemlju. I tu počinje rasplet ove enigme: Kremiranje je obavljeno bez ikakvih problema!

Svi su bili u čudu, ali investitor je odmah shvatio o čemu je riječ i momentalo naložio zatvaranje krematorijuma. Neki od prisutnih tvrde da se povjerio najbližim saradnicima, i da je tačku na ovu poslovnu priču stavio jednom rečenicom: „Ovde su ljudi jednostavno isuviše sirovi. Zato neće da gore“.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar