50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Sonja: Nauka potvrdila: Glamočki opanak i banjalučki asfalt najjače dvokomponentno ljepilo na svijetu

Svjetska agencija za kontrolu kvaliteta, odsjek hemijska jedinjenja, potvrdila je da je nakon višegodišnjeg istraživanja ustanovljeno da je glamočki opanak u kombinaciji sa banjalučkim asfaltom najjače dvokomponentno ljepilo na svijetu. Oni tvrde da je ovo jedinjenje bez premca, te da se pokazalo da kad ove dvije komponente prijonu jedna uz drugu, takvo jedinjenje može trajati i nekoliko decenija.

U početku istaživanja predmet ispitivanja ove agencije bila su svima poznata ljepila popularnih proizvođača koja nisu pokazala pretjerano veliku izdržljivost. Nakon toga na red su došle specijalne mase koje se koriste u građevini za spajanje određenih komponenti, koje su takođe nakon nekih spoljašnjih uticaja, i pod zubom vremena popustile i pokazale slabost. To međutim nije slučaj kod glamočkog opanka i banjalučkog asfalta, jer je istraživanje pokazalo da ovo jedinjenje ostaje postojano u svim vremenskom prilikama, bez obzira na spoljašnje uticaje, kišu, snijeg, sunce, a ni prelaz iz socijalizma u kapitalizam mu nije naštetio. Opstaje u svim sredinama, najviše u opštinskim kancelarijama, a ni na drugim mjestima kad se uhvati ne traje kraće. Ukratko rečeno, za skoro pola vijeka od kad se ove dvije komponente spajaju, nije zabilježeno nijedno odvajanje, što se fascinantan podatak koji je na kraju presudio u konačnoj odluci Agencije.

Na drugom mjestu sa nešto manje bodova ostala je još jedna zanimljiva kombinacija. Naime radi se o funkcionerskoj zadnjici i fotelji na položaju, koje su, kako tvrde stručnjaci za oblast ljepila, skoro pa neodvojivi. Međutim detaljnijim istraživanjima je ustanovljeno da je ovo jedinjene slabo na promjenu političke klime, pa je u istoriji zabilježeno tek nekoliko teških, ali ipak evidentnih primjera odvajanja ove dvije komponente. Kako tvrde iz Agencije šuška se da je funkcionerska zadnjica trenutno u nastojanjima da ojača svoju komponentu produženjem mandata na svim nivoima, kako bi u konačnici ovo jedinjenje sa foteljom srušilo glamočki opanak i banjalučki asfalt sa prvog mjesta, ali bolji poznavaoci stvari sumnjaju da išta sa trona može skinuti prvoplasirane. Neki čak tvrde da gore pomenuta zadnjica ima i plan B, a to je neki vid koalicije sa glamočkim opankom i banjalučkim asfaltom, kako bi u domenu četvorokomponentnih ljepila postali lederi u svijetu, dok se protivnici ove priče nadaju da do toga ipak neće doći jer bi takvo jedinjenje moglo trajati čitavu vječnost.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar