50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Novak Stojanović: U Šekovićima otvorena prva second hand pekara

Danas je na oduševljenje mnogobrojnih građana u Šekovićima otvorena prva „Second Hand“ pekara. Vlasnik pekare ponosno ističe da se on prvi sjetio ovog načina poslovanja u Evropi, i da bi Vlada trebala da svojim podsticajem pomogne ovaj njegov „projekat“, koji bi mogao biti primjer i za ostale manje razvijene opštine. Imajući u vidu malu platežnu moć naših građana, i relativno niske penzije kod populacije koja čini veliki procenat mojih mušterija, odlučio sam se na ovakav potez, ističe vlasnik.

Osnovna razlika izmedju cijena peciva u običnoj pekari, i cijena peciva u ovoj novootvorenoj „Second Hand“ pekari je ta što su peciva koja su prethodno ispipana od strane potencijalnih mušterija, uglavnom penzionera, a da pritom nisu prodata, popodne jeftinija za 30%. I sami radnici u novoj pekari hvale ovu genijalnu ideju njihovog gazde, mada kažu da su primjetili da su se penzioneri organizovali mnogo brže nego što su mogli i da predpostave, a sve u cilju pravljenja malverzacija koje bi im pomogle da prođu što jeftinije. Tako je čest slučaj da baba prije podne pošalje dedu da dobro ispipa hljebove, i nijedan ne kupi naravno, a kad ih on omekani i radnice pekare ih prebace na „Second hand“ policu, onda ona kao slučajno naiđe i kupi taj hljeb po povoljnijoj cijeni.

Ipak ističu da je i pored ove pogodnosti, koja je omogućila ljudima da uštede koji dinar, nije rijedak slučaj da na uobičajeno pitanje radnice: „Dobar dan. Izvolite“? potencijalna mušterija uglavnom starije životne dobi samo kratko odgovori: „Ništa, ništa… samo gledam“.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar