50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Lokica Lokica: Čovjek u Vlasenici izmjerio ulje u autu, a nije siazio u Miliće

Opšta euforija među stanovnicima Vlasenice zavladala je prije nekoliko dana kada je Mirko B. (54), inače raseljeno lice iz Vareša koji u Vlasenici živi još od 1992. godine, uspio pronaći mjesto na teritoriji ove opštine gdje se može parkirati auto na potpuno ravan teren, i normalno izmjeriti nivo ulja u automobilu. Poslednji put to je za rukom pošlo jednom stanovniku ove opštine davne 1978. godine, kada je doduše bilo mnogo manje objekata u ovom malom podrinjskom mjestu, pa je samim tim i ravnih površina bilo neznatno više nego danas. Za ovu aktivnost do sada su stanovnici Vlasenice uglavnom svoje četvorotočkaše vozili do susjednih Milića, udaljenih oko 13-ak kilometara, kako bi na ravnom terenu mogli vidjeti stvarni nivo ulja u svoj automobilu. Upravo to je bio razlog podsmijavanja lokalaca iz Milića, pa bi iz obližnjih bašta kafića vlaseničani koji dolaze redovno bivali izloženi raznim provokacijama poput onih „opet nam došli brđani“ ili „sišao medo sa brda da prošeta malo po ravnom.“

Zbog svega ovoga sa ogromnim oduševljenjem je dočekan ovaj pronalazak sada već popularnog Mirkana, koga je odmah nakon obilaska pronađene lokacije primio i načelnik opštine Vlasenica lično, te se u svoje ime i u ime svih građana zahvalio Mirku na njegovom pronalasku. Već su počele priče kako bi se na pomenutoj lokaciji mogao početi graditi objekat za tehnički pregled vozila, kojim bi Vlasenica konačno postala nezavisna od Milića po pitanju ove problematike, a među građanima se šuška da je pokrenuta i peticija za izgradnju gradskog stadiona. Oni najoptimističniji na pronađenoj površini za par godina vide čak i Aerodrom Vlasenica.

Bilo kako bilo ovaj događaj će zasigurno pored gore navedenih benefita baciti i novo svjetlo na sudski spor koji se već 34 godine vodi između opština Milići i Vlasenica, a koji se tiče fudbalske lopte sa susreta lokalnih funkcionera iz opštine Vlasenica, koja se poslije jednog starta otkotrljala u Miliće, i uprkos brojnim apelima nadležnih do danas nikad nije vraćena Vlasenici.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar