50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Državni Službenik: Mještani Nevesinja danima čekaju vakcinu ispred Rajfajzen banke

Više stotina mještana Nevesinja već danima čeka u redu ispred flilijale Rajfajzen banke u ovom hercegovačkom gradiću. Oni su blokirali ulaz u banku i poručuju da neće odstupiti dok ne prime vakcinu.

Vukašin Vakcinišić, jedan od najstarijih žitelja Nevesinja uporno čeka već 10 dana u redu ispred banke i za naš portal rekao nam je o čemu se radi.
„Od direktora zahtijevamo vakcinu koju su nam obećali na državnoj televiziji. Svojim ušima sam slušao kad su doktori i voditelji pozivali da se javimo na vakcinaciju Rajfajzenom. Svaka čast i ruskoj i kineskoj, ali švabo je švabo. Ja već 35 godina vozim Golfa dvicu herecegovačkim vrletima i nikad me
nije iznevjerio“, rekao nam je on dok je čekao u redu.

Stoja Stojnić, njegova komšinica kaže da je čula da su manje količine stigle u Nevesinje i smatra da oni, kao u velikim gradovima Republike Srpske treba da prime vakcinu koju sami izaberu. „Ja sam se odlučila na Rajfajzena jer sam čula da je najbolja i da s njom može da se putuje. Djeca mi
žive u Americi i ja ne odlazim s ovog mjesta dok ne dobijem obećanu vakcinu. Kažu da ih nemaju, ali ništa im ne vjerujem, bankari su oni, sigurno su ih sakrili da ih poslije prodaju“, navodi ona.

Marko Marković, direktor filijale ove banke u Nevesinju je uzalud objašnjavao okupljenina da su došli na pogrešno mjesto i da trebaju da se jave u lokalni Dom zdravlja gdje se nalaze vakcine. „Mi im možemo ponuditi povoljne kredite, ali nemamo nikakave vakcine. Očito je da su mještani
Nevesinja zbunjeni nazivom, odnosno pomiješali su je sa proizvođačem Fajzerom, ali koliko god im to puta rekli oni i dalje guraju tvrdoglano po svom, kako to samo Hercegovci umiju“, ističe on.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar