50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Deda Mraz: Ribnik i zvanično vlasnik najvećeg kružnog toka u Evropi

Opština Ribnik od juče je i zvanično vlasnik najvećeg kružnog toka u Evropi, potvrdila je to evropska agencija za kružne tokove (EAKT). U konkurenciji za ovu laskavu titulu, koja nije bila mala, bile su mnoge evropske metropole, a najveći konkurenti Ribniku bili su kružni tok u engleskom gradu Swindon, kao i onaj na trijumfalnim vratima u Parizu.

Mađutim komisija je bila izričita da najviše bodova ima onaj koji čini Ulica Rade Jovanića u Ribniku. Nakon toga uslijedile su mnogobrojne žalbe, sa svih strana Evrope, ali titula je na kraju zasluženo otišla u ovu opštinu na jugo-zapadu Republike Srpske. Iz pouzdanih izvora saznajemo da je Ribniku najviše bodova donijela činjenica da je jedini imao nekoliko desetina objekata izgrađenih unutar samog kružnog toka, sve sa urednim građevinskim dozvolama, u kojima regularno žive stanovnici ovog mjesta, što nije bio slučaj ni sa jednim kružnim tokom u Evropi. Osim toga Ribnik jedini ima rijeku koja se naslanja na jedan dio kružnog toka, a ukus janjetine i temperatura piva koje se služi (takođe unutar samog kružnog toka) bacili su komisiju u trans, a sve ostale konkurente ostavili daleko iza njih na ljestivici kandidata.

Statistika kaže i da je u Ribniku zabilježeno ubjedljivo najmanje saobraćajnih nesreća usled nepravilnih prestrojavanja na izlasku iz kružnog toka, dok su kod ostalih konkurenata cifre u ovoj kategoriji višestruko veće.

Kako nezvanično saznajemo u Ribniku se već sprema velika proslava ove evropske titule, a specijalni gosti će im biti delegacija iz bratske opštine Jezero, koji će na poklon donijeti nekoliko desetina kilograma svježe pastrmke, jer kako kažu ne mogu zaboraviti kako su im braća iz Ribnika donirala mladu jagnjetinu kada je NASA odlučila da po ovoj mladoj opštini nazove krater na Marsu u koji se prošle godine spustio američki „Mars Rover 2020“.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar