50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Buksi Buksi: Slavlje i vartromet u Mahovljanima! Prodata prva povratna avio karta za Njemačku

Veliko slavlje upriličeno je danas u Mahovljanima pored Laktaša, u prostorijama „Međunarodnog Aerodroma Banja Luka“, a razlog za to je više nego veliki – prva povratna avio-karta na relaciji Banja Luka – Dortmund – Banja Luka. Naime, za sve ove godine koliko sa ovog Aerodroma saobraćaju avio-linije za destinacije u zapadnoj Evropi, danas je na terminal za polijetanje stigao prvi putnik sa povratnom avio-kartom.

Rukovodstvo Aerodroma tim povodom organizovalo je i konferenciju za štampu, sa koje je poručeno da je ovo jasan pokazatelj da je narod sa ovog područja čvrst u odluci da ne napušta svoja ognjišta, i da se kratkoročne posjete rodbini u Njemačkoj ne mogu podvesti pod masovan odlazak stanovništva u bogatije zemlje, trbuhom za kruhom, kako to neki zlobnici žele predstaviti. Ovo je samo prva u nizu prodatih povratnik karata na našim terminalima, a mi čvrsto vjerujemo da će ih u budućnosti biti još.

Inače od dobro obavještenih izvora saznali smo da gospođa koja se pojavila sa povratnom kartom dugo nije mogla proći terminal za polijetanje, jer je novozaposleni radnik vjerovao da postoji greška u sistemu. Naime u rubrici „destinacija“, i za mjesto polaska, i za mjesto povratka pisalo je „Banja Luka“, a izmedju toga samo „Dortmund“. Sve je ipak riješeno kad je on pozvao starijeg i iskusnijeg kolegu, koji je sa nevjericom konstatovao da nije u pitanju greška, nego da gospođa leti iz Banja Luke za Dortmund, i poslije sedam dana se ponovo vraća u Banja Luku. Nakon toga direktor Aerodroma se izvinuo gospođi što je morala malo duže da čeka, i objasnio joj da je radnik na tom terminalu zaposlen tek prije dvije godine, i da u svojoj kratkoj karijeri nije imao slučaj povratne karte, pa nije znao proceduru za ovakve situacije.

Novinari su salijetali stariju gospođu pokušavajuću da saznaju čime se to ona bavi kad ide u Njemačku na samo sedam dana. Gospođa je bila vidno zbunjena, ali je uspjela odgovoriti da joj nije jasno čemu tolika gužva, sva ova pompa i interesovanje medija, i da je ona samo krenula u posjetu svojoj kćerci i zetu, te da kartu uopšte nije kupila ona, nego je to za nju učinio njen zet.

Nakon ovog saznanja interesovanje mnogobrojnih novinara za ovaj slučaj je naglo splasnulo, gužva oko terminala za polijetanje se stišala, pa se starija gospođa konačno mogla nesmetano ukrcati na svoj let za Njemačku.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar