50 Nijansi Pive

Kako se pravi ajvar u prosječnoj balkanskoj porodici

Kako izgleda pravljenje ajvara u jednoj poštenoj balkanskoj kući objasnio je tviteraš pod nadimkom @amebina_beba.

Priremite se da vas zaboli stomak od smijeha, ili glava ako se prepoznate.

Odeš na pijacu da kupiš papriku. cene da se usereš. ne daju ti da zagledaš po kutijama. jedva nadješ neke pristojne da mogu da se peku. doneseš kutije kući, odozgo lepe a unutra sve neke šuntave kvrgave prevrću se same po plotni ne možeš nikako da ih ispečeš.

Izvlačim iz garaže pećku od bureta. istruleo čunak još prošle godine, al reko neka sad, rešićemo dogodine. Evo je dogodine ustajejebem. Moram da kupim nov čunak! Vratanca vise na žicu. trulo na sve strane, plašim se da založim vatru. Kupio čunak tri iljade dinara.

Ajd sad u šumu da nakradem kubik drva za loženje. Nemam bemzin u testeru. Ceo dan seko sa ručnu, tero s kolica. Ušinuo se, moram da odmaram do sutra. Napcepkao drva da mogu da stanu u furunče. Prekrstio se i založio vatru. Drži se furuna. Podglavio cigle ispod.

Stavio paprike na plotnu, kreću polako da se peku. Žena i ja se gledamo ko da smo jedno drugom pobili celu familiju. Gori vatra, bije u čelo, gore ruke, gore noge. Sve gori, osim paprika. Posle deset sati ispečeno 40 kila. Sad  tražim mrežaste džakove da se cedi preko noći. Pozajmio od komšije dva kane korseta i jednog pit bula da mi čuvaju papriku preko noći dok se ne ocedi. Otišo kod komšinice da mi pozajmi šerpu, ona mi kaže, dosta komšija, rošle godine si mi okrnjio, idi pa kupi ako ti treba. Otišo po šerpu.

Tri iljade majki da im jebem ko da je od zlata!

Tražim mašinu za mlevenje mesa pola dana, a ona kod komšike. Otišo da uzmem, ona kaže izvini komšija, malo sam ti slomila dršku! Idi kod trećeg komšije da mi zavari. Vraćam se kući, žena spakovala kofere. Kaže, nema šanse da opet meljem! Meljem ja, oduzela mi se ruka.

Stavili u šerpu, založili vatru. Evo sedim dva sata, ništa se ne dešava, jedva da se zagrejala jebemjeudupe. Posle čeriri sata, počela polako da krčka, voda izbija ko iz jeloustona, vrtim sa onu lopatu nikako da se zguzne ustajejebem. Posle osam sati, malo se zgusnula i onda počne da iskače po meni ko da me namerno gađa, vrelo ko lava, plikovi na sve strane. Noge, ruke, glava, i uši izgorele. Gledam gde je onih trista kila paprike od juče, šerpa prazna, ima nešto malo na dnu da se pogrebe. Žena oprala tri tegle. Napunili dve ipo. Uvili u ćebe da povuku.

Jedna nije povukla, ova druga jedna ipo jeste. I to bi vam bilo to. SKUP AJVAR!!!

Skupim vam ga majci vaginalni mišić!

Pravite ga sami pa da vidite!

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar