50 Nijansi Pive

Svi prvačići čiji roditelji nisu okačili fotografije prvog dana škole će biti suspendovani!

Ministarstvo prosvjete i kulture donijelo je espresnu odluku kojom će sva djeca prvih razreda osnovne škole, čiji roditelji nisu na društvenim mrežama biti suspendovana iz škole do daljnjeg dok se ne utvrdi na koji način će njihovi roditelji biti kažnjeni.

Iz Ministarstva nam je na ovu odluku rečeno da su svjesni da djeca ispaštaju zbog neodgovornih roditelja, ali oni trenutno neaju drugi način da se izbore sa njihovim postupcima i nadaju se da će oni to ozbiljno shvatiti.

-Mi smo jednostavno morali da reagujemo, jer neko ko nije okačio sliku svog đaka prvaka na prvi dan škole jednostavno zaslužuje da bude sankcionisan. Nama je to znak da oni školovanje svog djeteta ne shvataju dovoljno ozbiljno i da sigurno neće učestvovati kad su u pitanju zadaće i aktivnosti vezane za školu.  Takvi roditelji treba da znaju da mi imamo mišljenje i prava da ih, kao stručna lica, sankcionišemo.

Na pitanje zašto ih se sankcioniše preko djece, rečeno nam je:

-Ovo je samo prvi vid sankcije, ti roditelji će morati da budu sa svojom djecom i da sa njima prolaze gradivo koje bi djeca morala učiti u školi, a nakon toga ćemo ih slati na razgovore sa psihologom da se utvrdi šta to tačno nije u redu s njima.  škola, roditelji, prvi dan škole

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar