50 Nijansi Pive

PRVI U SVIJETU: U Aginom selu postignut kolektivni imunitet krda

Svjetski mediji prenijeli su danas vijest da je u Aginom selu kraj Banjaluke po prvi put u svijetu prirodnim putem postignut kolektivni imunitet krda. Novinari iz nekoliko desetina zemalja pohrilo je u ovo selo, gdje su zatekli mještanina Jovana Čoban koji im je objasnio o čemu je riječ.

„Da, istina je. Moje stado ovaca je postiglo imunitet krda. Prije 10 dana neka divlja životinja mi je zarazila jednu ovcu i prenijela joj neki virus. Ja sam umjesto da je odvedem veterinaru na vakcinu dozvolio da se zarazi ostatak stada. Epidemija se začas raširila, a od 100 ovaca koje imam, 99 ih se zarazilo i prebolovao bolest, a srećom samo je jedna uginula“, objašnjava on.

On dodaje da se „imunitet krda“ već vjekovima koristi u njegovoj porodici i da je ova metoda mnogo efikasnija od uvođenja strogih epidemioloških mjera, zatvaranja svega i tjeranja stanovništva na vakcinaciju.

„Što se tiče tog virusa ja mislim da je to zavjera Zapada i svjetskih bogataša. Ništa ja to ne vjerujem, a niti lično planiram da se vakcinišem. To je sve neprovjereno, ko zna kakve čipove stavljaju u šprice. Ma ja sam uvijek za prirodne stvari i seljačke metode, nema te bolesti koje ne liječe luk, slanina i rakija“, ističe on.

On poručuje na kraju da su mu se već javili pojedini svjetski naučnici iz Švedske i Engleske, koji su zainteresovani da primije njegov metod imuniteta krda i dopuste da se većina ljudi zaraze.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar