50 Nijansi Pive

TV operateri ujedinili naciju, spojili davno prekinuta prijateljstva…

Ako kojim slučajem niste znali, trenutno je u toku Evropsko prvenstvo u fudbalu, a jedna od stvari po kojoj će ove godine EP biti upamćeno u BiH jeste što je ujedinilo naciju jer su se zbog njega obnovila brojna prekinuta prijateljstva, braća su ponovo počela pričati iako je međa bila u pitanju, a kumovi koji navijaju za suprotne klubove su zakopali ratne sjekire.

Sve to možemo zahvaliti TV operaterima zbog kojih pola stanovništav aože, a pola ne može pratiti EP na svojim TV prijemnicima i to je mnoge ponukalo da pozovu baš one sa kojima se dugo nisu čuli. Jedan od njih je Mirko P. koji sa svojim bratom nije priča više od pet godina jer ga je tužio što je ušao u njegov komad zemlje za 5 centimetara. Iako je tužba još aktuelna Mirko je odlučio da pozove svog brata i riješe sve razmirice jer njegova kablovska prikazuje utakmice.

Ja se godinama lomim da li da ga pozovem ili ne pozovem, ali kad sam čuo da je nedavno uveo kablovsku koja prenosi sve utakmice odlučio sam da pređem preko svega i da mu oprostim, šta je pet centimetara zemlje. Sad svako veče kod njega pratimo fudbal, galamimo na sudije, pijemo ‘ladan Jelen, razmišljamo o taktikama i žalimo što nemamo za koga da navijamo, rekao je Mirko.

On je neglasio i da će najvjerovatnije nakon završetka EP-a ponovo tužiti svog brata zbog zemlje, ali sada ne želi da kvari ugođaj.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Vladimir Loptašenko

Dodaj svoj komentar