50 Nijansi Pive

Frilenser objasnio rodbini šta zapravo radi

Petar Tatić, frilenser i soušl midija menadžer iz Srpca, proteklog vikenda je uspio da svojim roditeljima i široj rodbini objasni šta zapravo radi.

„Moji roditelji su znali da stalno nešto čačkma na laptopu i mobilnom telefonu, ali im nije bilo jasno šta radim. Otac mi je uvijek govorio da treba da nađem konkretan posao u firmi od 8 do 4, dok je majka očekivala da upišem pravo ili medicinu, ali mene to jednostavno nije privlačilo“, rekao je on.

On dodaje da je za vikend bio u posjeti roditeljima i kako je na okupu bila sva rodbina, uključujući tetke i babe, odlučio da im objasni šta tačno radi i to na njima razumljiv način.

„Pokazao sam im kako rade Fejsbuk algoritmi, na koji način targetiram ciljnu grupu prilikom oglašavanja i kako upravjam Ads menadžerom. Pričao sam im kako je kontent danas najbitniji, da su influenseri neizbježni u soušl midijima i o važnosti upotrebe heštega“, ističe Tatić.

Navodi da roditeljima i rodbini ispočetka nije bilo najjasnije o čemu priča, ali da im je to pokazao na jednom jednostavnom kejs stadiju.

„Oko Gugla je bilo malo teže, jer im nije bilo najjasnije kako funkcionišu Advords i Adsens, ali su zato remarketing i SEO razumjeli iz prve. Na kraju sam uspio objasniti šta znači biti frilenser, jer oni nisu mogli nikako da shvate da može da se zarađuje, a ne izlazi iz kuće“, pojasnio nam je on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar